afbeelding


Prentenboek – Linda Bikker - uitgeverij De Banier

Linda Bikker (1979) woont in Gouda. Ze is getrouwd en heeft drie kinderen.
Tekenen is haar hobby en werk. Haar eerste boek werd uitgegeven in 2008. Inmiddels heeft ze heel wat
prentenboeken geschreven én getekend, waaronder de serie ‘Tes en Tim’ en ‘Suus en Sem’. Ook maakt ze met regelmaat kleurplaten voor volwassenen en kinderen, o.a. voor het kinderblad Kits. Linda’s tekenstijl kenmerkt zich door duidelijke vormen en aansprekende kleuren. Deze combinatie maakt dat vooral jonge kinderen haar boeken graag lezen. 


Actieboek middenbouw – Judith van Helden – uitgeverij Columbus

Judith van Helden (1979) debuteerde in 2006 met het voorleesboek Sam en Sara. Daarna volgden nog twaalf andere kinderboeken. Eén daarvan is Jelle ruimt op, dat in 2010 verscheen als het actieprentenboek voor de Christelijke Kinderboekenmaand. De boeken van Judith kenmerken zich door veel humor en fantasie. Meerdere boeken van haar hand zijn genomineerd voor de EigenWijsPrijs. Naast haar baan als schrijfster werkt Judith als leerkracht in het basisonderwijs. Judith is getrouwd en moeder van vier kinderen.Actieboek bovenbouw – Ineke Kraijo – uitgeverij Mozaïek

Ineke Kraijo (1974) schrijft boeken voor een brede doelgroep, van peuters tot volwassenen. Daarnaast is ze schrijfdocent en werkt ze voor educatieve uitgevers. Met haar drie historische jeugdromans Kate, Rose en Eileen werd ze driemaal achtereen genomineerd voor Het Hoogste Woord; in 2016 won ze deze prijs. Ineke schrijft zowel eigentijdse als historische verhalen. Momenteel werkt ze aan haar twintigste boek, Over de grens, een verhaal dat speelt tijdens de Eerste Wereldoorlog. Ineke woont met haar man en twee kinderen in Cuijk.